BNQ  Baltic Neopolis kvartet osnovan je 2008. g. na inicijativu voditelja Orkestra Baltic Neopolis solista, koji su diplomirali na glazbenim akademijama u Berlinu, Londonu, Szczecinu i Wrocławu. Temeljni repertoar ovog kvarteta je klasična glazba 20. i 21. stoljeća. Pored toga, zbog umjetničke vizije njegovih članova jednako su im bliski i nekonvencionalni glazbeni projekti. Kvartet redovito održava nastupa u važnim koncertnim dvoranama u Poljskoj i u inozemstvu a gostovao je i na prestižnim festivalima poput Međunarodnog festivala orgulja u Szczecinu (2009.), Međunarodnom Festivalu Sacrum non profanum u Trzęsaczu (2012.), Međunarodnom festivalu suvremene glazbe Poznańsko glazbeno proljeće (2013.), Godini obljetnice Lutoslawskog u Pragu (2013.), Festivalu suvremene glazbe Wojciech Kilar u Gorzówu Wielkopolskom (2013.), Usedomer Musikfestivalu (2014.), Oldenburškoj promenadi (2015./2016.), Međunarodnom glazbenom festivalu Gaia, i Festivalu glazbe Montserrat (2016.).
Kvartet je također vrlo aktivan i na području produciranja glazbe njihovih izvedbi te snimio brojne albume Kvarteta, glazbu za kazališne projekte i čak neke sa ansamblom pop-glazbe. Albumi Kvarteta Baltic Neopolis uključuju Skladbe iz Szczecina (2013.) koji se sastoje od pet gudačkih kvarteta suvremenih szczecinskih skladatelja, Spomen na Carla Loewea (2014.) s Gudačkim kvartetom Loewe u C molu, Op. 26, Quatuor spirituel (1830.) i Il Tramonto (2015.)
Kvartetu Baltic Neopolis posvećena su dva kvarteta: Piotr Klimek i Gudački kvartet br. 2 Orest Michała Dobrzyńskog.
Raznolikost osobnosti i kreativnost njihovih izvođača daje perspektivu trendova moderne izvedbe i interpretacije, koje učinkovito primjenjuju u mediju kvarteta. Rezultat toga su izuzetni koncerti na kojima je uočljiva kombinacija njihove umjetničke jedinstvenosti s vrhunskim profesionalizmom.