Yoko 2  Yoko Nishii rođena je u gradu Ise u Japanu i već od svoje četvrte godine pohađa privatne satove glasovira kod M.Tomio. Od 1986. učenje nastavlja u klasi N.Kaneshigea, od 1991. u klasi K. Ogawe, a od 1996. u klasi H. Kobayashija. Paralelno studira i završava studij francuskog jezika i književnosti na privatnom Sveučilištu Keio u Tokiju (1998.).
Iste godine dolazi u Hrvatsku gdje pohađa Visoku školu za glazbenu umjetnost “Ino Mirković” u Lovranu. U samo dvije godine završava četverogodišnji studij (2000.), potom postiže stupanj magistra glazbene umjetnosti (srpanj 2001.), te nastavlja usavršavanje na poslijediplomskom studiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kao stipendistica japanske Vlade (2005. – 2007.) – a sve u klasi J. Zarafiantsa, kojemu je bila i asistentica na Visokoj školi “Ino Mirković" (2001.–2003.). U međuvremenu djeluje kao korepetitor na majstorskim tečajevima flaute Pierre-Yvesa Artauda iz Pariza, a trenutno predaje na Umjetničkoj akademiji u Aichiju u Japanu.
Pobjednica je i finalistica brojnih međunarodnih natjecanja kao što su: Međunarodno natjecanje mladih talenata u interpretaciji “Comune di Pianello Val Tidone” u Italiji (2000., 1. nagrada), Concorso Internazionale di Musica u Manerbiju, Brescia, Italija (2000., 1. nagrada), 2. Međunarodno natjecanje “Ignacio Cervantes” u Havani, Kuba (2003., finalistica), 5. Međunarodno glazbeno natjecanje “Johannes Brahms” u Alessandriji, Italija (2003.), 5. Međunarodno pijanističko natjecanje “Anton Rubinstein” u Alessandriji, Italija (2003.,Posebna nagrada “Anton Rubinstein”), 1. Međunarodno glazbeno natjecanje “Citta di Padova” u Padovi, Italija, (2003., I.nagrada), 13. Međunarodno pijanističko natjecanje “Sergej Rahmanjinov” u Morconeu, Italija (2003., II. nagrada) i druge.
U Hrvatskoj je održala zapažene solističke recitale, a nastupala je u Italiji i Sloveniji. Surađivala je sa Zagrebačkom filharmonijom i Kubanskim nacionalnim simfonijskim orkestrom.
Ustrajno radi na istraživanju i promociji hrvatskih skladatelja te je od 2012. godine održala niz recitala te izvela cjelokupan glasovirski opus Dore Pejačević u okviru projekta "The Cultural Transmission from Ise to the World" u japanskom gradu Ise. U veljači 2015. izdala je CD s cjelovitim glasovirskim opusom Dore Pejačević u povodu 130. godišnjice njezina rođenja u izdanju japanskih diskografskih kuca “Herb Classics”.