zahirovicFlautistica Ivana Zahirović, istaknuta hrvatska flautistica, rođena je u Sisku. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla je na Glazbenima školama u Sisku i Zagrebu u klasi prof. Nives Janković. Sa 16 godine primljena je kao najmlađa studentica u klasu prof. Irene Grafenauer na Univerzitet “Mozarteum” u Salzburgu gdje je diplomirala 1996. i magistrirala 1998. godine, da bi se nakon toga usavršala u klasi prof. Michaela Koflera u Salzburgu te kod prof. Marie Golschmidt u Zürichu. Tamo je 2003. diplomirala pedagoški smjer i baroknu flautu. 1997. je postala članicom Orchester-Akademie pri Opernhausu u Zürichu, a 1999. do 2000. bila je i članicom prestižnog Simfonijskog orkestra „Mozarteum“ u Salzburgu. Nakon toga slijedi angažman u Simfonijskom orkestru Biel, a od 2003. do 2004. bila je članica Münchenskih simfoničara. U Münchenu redovito djeluje u nekoliko ansambala i orkestara, među ostalim u Orkestru Bavarske državne opere i Münchenskom radijskom orkestru. Pobijedila je na nekoliko međunarodnih natjecanja, među ostalim „Lions Club International“, “AUDI Mozart” u Italiji te “Alexandro and Buono International Flute Competition” u New Yorku, što joj je omogućilo nastup u Carnegie Hallu. U Udruzi za komornu glazbu „Villa Musica“ u Mainzu ostvarila je brojne koncerte sa međunarodno poznatim glazbenicima. Kao solistica nastupala je sa Zagrebačkom filharmonijom, Hrvatskim komornim orkestrom, Zagrebačkim solistima, Orkestrom Haydn di Bozen e Trento, Orkestrom camera di Caserta, Cameratom München i dr. Snimala je za brojne televizijske i radio postaje te održala concerte na brojnim festifalima. Nastupi u Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Francuskoj, Austriji, Južnoj Americi i SAD-u.

Viktor Vidović, najpoznatiji hrvatski gitarist, rođen je u Karlovcu. Potječe iz poznate glazbene obitelji. S 12 godina održava prvi samostalni koncert, a sa 13 superiorno osvaja prva mjesta na natjecanjima Hrvatske i bivše Jugoslavije S 14 godina upisuje Konzervatorij u Ženevi u klasi brazilske gitaristice M. Livie Sao Marcos pod čijim vodstvom osvaja prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju glazbenih umjetnika (CIEM) u Ženevi kao najmlađi pobjednik u povijesti natjecanja, nagradu ''Villa Lobos'' te ''Patek Philippe'' nagradu za posebnu glazbenu interpretaciju.
Konzervatorij u Ženevi završava sa 16 godina i dobiva diplomu ''s prvom nagradom virtuoziteta''. Upisuje studij na salzburškom Mozarteumu, gdje u klasi prof. Matthiasa Seidela stječe stupanj magistra umjetnosti. Za posebna umjetnička dostignuća i uspjehe tijekom studija dobiva nagradu ''Franz Kossak'' te nagradu austrijskog Ministarstva kulture. Originalnost njegovih izvedbi potvrđuje i posebna nagrada za interpretaciju suvremene glazbe na Međunarodnom glazbenom natjecanju u Templinu. Kao finalist natjecanja Rene Bartoli u Francuskoj 2000. g. nagrađen je i posebnom nagradom publike. Intenzivno proučava kompoziciju stvarajući autorske skladbe i transkripcije za klasičnu gitaru. Širi svoje glazbene horizonte s klasične glazbe na srodne smjerove: istražuje jazz, latino te izvornu etno glazbu različitih kultura.
Bilježi niz zapaženih koncerata u prestižnim dvoranama diljem Evrope. Kao solist nastupao je uz pratnju eminentnih orkestara, između ostalih sa Zagrebačkim solistima, Zagrebačkom filharmonijom, Orkestrom Romanske Švicarske i Štuttgartskom filharmonijom.
Snimke Viktora Vidovića izdale su diskografske kuće REM (Francuska), Musica Helvetica (Švicarska) i Aquarius records (Hrvatska). Objavio je pet solističkih albuma.