Virtuosi

Svjetski poznati orkestar, Virtuosi di Praga (VDP), od samih je početaka vodio dirigent i violinist Oldřich Vlček, a nakon 1990. godine formiran je u manji komorni orkestar odabranih solista koji je imao zadovoljstvo surađivati s poznatim i velikim imenima kao Plácido Domingo, José Cura, Barbara Hendricks, Mstislav Rostropovich, Igor Oistrakh, Pavel Kogan, Mario Carbota, Mario Brynello, Sergej Krylov, M. Vyskvorkina itd. Ansambl posjeduje široki repertoar, od djela Vejvanovský, Mysliveček, J.S. Bach, Haydn, L.v. Beethoven, W.A Mozart, Felix Mendelssohn, Rossini, Igor Stravinsky, Grieg, Edward Elgar, Albert Roussel, kao i djela svjetskih skladatelja 20. stoljeća, a također izvodi i podupire suvremena djela čeških skladatelja.
Ovaj vrhunski ansambl također često nastupa s istaknutim češkim zborovima poput zbora Praške filharmonije i Praškog komornog zbora. Snimio je preko 170 CD-a za razne diskografske kuće, uključujući Supraphon, Orfeo, Discover, Claves i Koch International a nositelj je i dvaju platinastih CD-a tvrtke Spraphon za najuspješnije trajne zapise s područja klasične glazbe devedesetih kao i za zlatne diskove tvrtki Discover, Lupulus i Supraphon.
Orkestar redovito održava 8-10 koncerata godišnje u Pragu, oko 30 u Češkoj i Slovačkoj i oko 30-40 gostujućih nastupa u europskim zemljama (Njemačka, Italija, Španjolska, Grčka, Austrija, Belgija, Nizozemska, Francuska) u Japanu, Australija, SAD i Latinska Amerika. Česti je sudionik na prestižnom češkom glazbenom festivalu - Praškom proljeću, a također je i rezidencijalni orkestar Međunarodnog glazbenog festivala Pontes. Od 2000. godine stalno djeluje pod vodstvom talijanskog dirigenta Alfonso Scarano, koji je imenovan glavnim gostom dirigentom Virtuosi di Praga.