EloisaEloisa Cascio diplomirala je klavir s najvišim ocjenama i pohvalom na Konzervatoriju Benevento, u klasi prof. T. Babuscija. Usavršavala je praksu izvedbe rane glazbe s prof. A. di Girolamom, te je diplomirala čembalo s odličnim uspjehom na Konzervatoriju u Campobassu. U klasi prof. Giacoma Vitalea diplomirala je zborsku glazbu i dirigiranje na Konzervatoriju u Avellinu. Kasnije se usavršavala s prof. M. Bertuccijem u Napulju. Godine 2014. magistrirala je pri Glazbenoj školi Fiesole s P. De Marijom, a zatim je stekla diplomu komorne glazbe na Konzervatoriju u Napulju, u klasi prof. V. Lambiasea.
Sudjelovala je na tečajevima usavršavanja s L. De Fuscom, B. Caninom, P. Iannoneom, S. Rambaldijem, G. Carninijem, G. Leonhardtom, P. Langom, te u sklopu Ljetne akademije sveučilišta Mozarteum u Salzburgu, sa G.J. von Arminom, J. Kropfitschem, kao i u sklopu Wiener Musik Seminara (gdje dobiva treću nagradu na natjecanju Dichler) i Međunarodne akademije d'Eté u Nici s D. Merletom, P. Benoitom i O. Gardonom.
Debitirala je vrlo mlada interpretacijom Haydnovog koncerta s orkestrom Konzervatorija Benevento, te je nastupala na koncertima Sveučilišta Koncerti sunitske te kao korepetitor Ansambla Hortus Conclusus. Uz orkestar Konzervatorija u Campobassu nastupala je s Bachovim koncertom u F-molu i Concertom De Fallae za čembalo i pet instrumenata. Sudjelovala je i na raznim festivalima, uključujući Natale in Villa, Convivio Armonico, Musica nel Tempo Presente, Tastiere in Tour, Fate Festival, Piano City Napoli, Una Notte al Museo, Festival Pianistico u Sarzani, Concerti al Castello Miramare u Trstu, Portofino Classica, Salzburg Klassik, Interfest Bitola. Uskoro će održati koncerte u Italiji, kao i u Grčkoj, Njemačkoj, Sjedinjenim Državama i Španjolskoj.