friedrich trioTrio Friedrich sastavljen je od glazbenika koji su diplomirali pri Konzervatorijima u Torinu i Milanu, nakon čega su pohađali tečajeve specijalizacije na nekima od najpoznatijih glazbenih akademija u Italiji i inozemstvu, usavršavajući se sa prof. Giuranna, Patrignani, Rossi (viola), Porta, Noferini, De Lorenzi (violina); Bologh, Borali, Carbonare (klarinet); E. Perrotta, C. Pastorelli, P. Masi (glasovir).
Ovaj sastav ostvaruje intenzivnu glazbenu aktivnost te broji nastupe za velike organizacije i vodeće talijanske glazbene direkcije, surađujući, između ostalih, s Općinama Viareggio, Sarzana, Ferrara i Milano; s Udrugom “Tempo Vivo” iz Astija, te s Udrugom “Coretto” iz Barija. Trio Friedrich sudjelovao je 2008. na festivalu Terre d'Arezzo, te na 36. Glazbenoj sezoni kanonika u Brezzo di Bedero, na 34. koncertnoj sezoni Taormine, na 28. Ljetnom festivalu komorne glazbe u Sestri Levante, na 6. Izdanju festivala Torino Classica i mnogim drugim.
U studenom 2012., u sklopu 8. Koncertne sezone "Scintille di Musica", skladatelji i izvođači iz Brescije, izveli su premijerno u kazalištu San Carlino operu "Flatus per Lumina", koju je skladao posebno za ovaj Trio skladatelj Rossano Pinelli iz Brescije. Osim koncertne aktivnosti, članovi Tria Friedrich ostvaruju intenzivnu nastavnu aktivnost kao profesori violine, viole, klarineta i glasovira u talijanskim Srednjim glazbenim školama.