CadenzaGudački kvartet Cadenza Zagreb osnovao je Krešimir Marmilić 1995. godine. Nastupajući na mnogobrojnim koncertnim dvoranama i ljetnim festivalima u Hrvatskoj, CZ se potvrdio kao kvartet s atraktivnim programima iznimne prilagodbe, profinjenog muziciranja i ozbiljnog pristupa ležernijim glazbenim temama.
Svojom kreativnošću i univerzalnošću prilagodbe, kvartet njeguje i programe pisane za komorne sastave poput trija, kvinteta ili seksteta. Ovaj gudački kvartet često surađuje s mnogim istaknutim glazbenicima i ansamblima te na svojim koncertima pruža priliku predstavljanja i mladim glazbenicima i pjevačkim zborovima.
Pored brojnih nastupa na prestižnijim pozornicama u zemlji, ovaj kvartet bilježi i zapažen inozemni uspjeh na gostovanju u Belgiji, Briselu i u Bergamu /Itaija, 2014., u čuvenoj dvorani „Alfredo Piatti“, kao i gostovanjem na Kosovu 2014. i u Albaniji 2015. U ovoj koncertnoj sezoni nastavlja s gostovanjem u Italiji i Poljskoj.
Repertoar kvarteta obuhvaća djela pred klasike do suvremene glazbe. Svojim koncertnim programima posvećuje se oživljavanju i revitalizaciji zaboravljenih skladbi te često praizvodi djela suvremenih hrvatskih skladatelja. Kod najmlađe publike lijepo su prihvaćeni popularni edukacijski koncerti kvarteta pod nazivom „Glazbom kroz Europu“, „Klasika za mlade“ i „Glazbena iskrica“.
Od 2007. do 2014. godine, kvartet Cadenza Zagreb održavao je svoje cikluse koncerata u Maloj dvorani V. Lisinskog u Zagrebu. Danas se ovaj kvartet sve više orijentira za gostovanja izvan Hrvatske a brojnost uspješno održanih koncerata proteklih sezona, potvrđuje njegovu opravdanu vrijednost. Godine 2018. objavili su nosač zvuka „Minijature za gudački kvartet“ hrvatskih skladatelja.