Dirigira koncertom 08.08.2012. u Crkvi Sv. Eufemije

Reona Ito, rođen je u glazbenoj obitelji i treća je generacija dirigenata. Violinu je počeo učiti violinu sa četiri godine, a sa devet je i   komponirao. Diplomirao je glazbu i vanjske poslove na Univerzitetu George Washington. Nakon studija kompozicije i dirigiranja na Julliardu, usavšavao se na Mannes College-u u New Yorku (artist diploma) i magistrirao na Univerzitetu CUNY (Queens College, Aaron Copland School of Music). Djeluje kao glazbeni voditelj komornog orkestra i zbora, koji nosi njegovo ime, i kao voditelj Japansko-Američkog društva njujorških zborova. Surađuje sa umjetničkim vodstvom orkestra mladih “Chikuho Youth Orchestra“ iz Japana, kojeg je osnovao njegov djed.

Kao operni dirigent, Reona Ito debitirao je 18. ožujka 2008. kada je izveo Mozartov „Figarov pir“ u Goldstein teatru u New Yorku. U lipnju iste godine debitirao je i u Carnegie Hallu. Koncerti su visoko ocijenjeni od strane kritike. Među ostalima, jedan od najistaknutijih japanskih glazbenih časopisa „Onagu no Tomo“ (Prijatelj glazbenika), posebno je istaknuo „iskrenost koju je Maestro Ito dočarao publici svojim pristupom glazbi“. U prosincu je u sklopu koncerata „Mostly Bach Concert Series“ sa svojim ansamblom izveo tri Bachova koncerta u Lincoln Centru i Dvorani Yamaha. Slijedeće godine je nastupio i u njujorškom Symphony Space-u, gdje je ugostio japanski orkestar, čiji je voditelj njegova majka. Dio koncerata je bio prikazan u Japanu, putem HNK, druge najveće kompanije kada je u pitanju javno emitiranje.

Osim kao dirigent i voditelj projekta RICCS, Reona Ito djeluje kao organizator koncerata i drugih glazbenih događanja. Izvršni je producent neprofitne organizacije „Japanese Intercultural Network“ (JIN).