richardsenPhilipp Richardsen rođen u Beču, pobjednik je austrijskih nacionalnih glazbenih natjecanja "Mladi glazbenici", studirao je s Michaelom Krist na „Universität für Musik und darstellende Kunst Wien", te završio stručni studij koncertnog sviranja "Master of Arts". Potom je doktorirao povijest glazbe, a pored toga stekao je i prvu diplomu na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Beču.
Promoviran je sa Summa cum laude na University of California u Santa Barbari, u klasi Paula Berkowitza kao pijanist prvog austrijskog akademskog stupnja "doktora glazbene umjetnosti". Umjetnički izražaj studirao je i usavršavao na poslijediplomskim studijama na Elisso Virsaladze (Rim / München) i kod svjetski poznatih pijanista; Richard Goode (New York), Murray Perahia (London), Pascal Devoyon (Paris / Berlin) i André Watts.
Dr. Richardsen nositelj je dekanske stipendije Sveučilišta u Kaliforniji, drugih nagrada uključujući i Ernő Daniel Memorial, Martin Kamen Fellowship i Dorothy Artaudom nagradu. Nagrađivan je i mnogim priznanjima na Međunarodnim pijanističkom natjecanju u Beču, Međunarodnom Liszt natjecanju u Los Angelesu, natjecanju izvedbenih umjetnosti te nagradom Palme d'Oro (Italija) i skladateljevom posebnom nagradom na Concours Griega (Oslo).
Na otvorenom glazbenom natjecanju u San Franciscu u Sjedinjenim Državama osvojio je prvu nagradu što ga je dovelo 2005. do debija u Carnegie Hallu, kojeg kritičari opisuju kao "sjajan spoj poezije i strasti." Njegov život i tijek razvoja karijere prikazani su na televiziji, u dokumentarnoj seriji "Glazbenik serije" emitiranoj diljem SAD-a.
U ožujku 2008. Philipp Richardsen imenovan je profesorom glasovira na Mokwon Sveučilištu u Daejeon (Koreja). Koncertirao je u Seoul Arts Center, u Youngsan Art Hall, u Daejeon Arts Centru i drugim kazalištima. Često gostuje na Korejskoj televiziji (Power Classics, Classic Odyssey). Na poziv Samsung grupe često djeluje kao gost glazbenik i voditelj na programima tvrtke kao što su Global Forum i Future CEO.