Ksenia KoganPijanistica Ksenia Kogan jedna je od sjajnijih umjetnika mlađe generacije u Rusiji. Svoje bogato međunarodno scensko iskustvo stekla je u najprestižnijim svjetskim dvoranama: Kazalište “La Fenice” u Veneciji, Palais des Beaux Arts (BOZAR) u Bruxellesu, Seoul Arts Center, Walt Disney Concert Hall u Los Angelesu, Salle Philharmonique u Luxemburgu, Salle Cortot u Parizu, Teatro alla Pergola u Firenzi, Rea l Alcazar u Sevilji itd.

 Diplomirala je 2008. godine s najvišim ocjenama na konzervatoriju “P.I. Čajkovski” a potom nastavila specijalizaciju na Chapelle Musicale Reine Elisabeth u Belgiji. Među njezine trijumfe ubrajaju se pobjede na međunarodnim klavirskim natjecanjima: Grand Prix na “Grand Premio Europeo Mendelssohn” u Italiji, “Viardo International Piano Competition” u Dalasu (SAD), “Parnassos International Piano Competition” u Monterreyu, (Mexico), “Virtuosi per musica di pianoforte” u Češkoj, drugi.

 Izvodila je solo recitale u SAD-u, Centralnoj i Južnoj Americi, Japanu, Kini, Rusiji i u 19 europskih država.

Surađuje s vodećim dirigentima kao što su Julian Kovatchev, Walter Weller, sir Christopher Warren-Green, Dirk Brosse, Michael Guttman, Michal Dworzynski i mnogim drugima. Nastupala s orkestrima među kojima su “Sinfonia Varsovia”, Belgian National Orchestra, Brussels Chamber Orchestra, Royal Chamber Orchestra of Wallonie, Russian Symphony Orchestra of Cinematograph, “Aukso” Polish Orchestra, Lisbon Metropolitana Orchestra, Koreski komorni orkestar itd.

U komornom muziciranju partneri su joj violinisti Dmitry Kogan, Michael Guttman, Augustin Dumay, Nikita Boriso-Glebsky, Georgi Jashwili, Ino Mirković, pijanist Abdel Rahman El Bacha, cellist Kirill Rodin, Nina Kotova, španjolski gitarsit Angel Romero, i mnogi drugi.

Pozivana je na mnoge Europske festivale kao što su Festival Radio Francuske u Montpellieru, Menton festival u Francuskoj, Placido Domingo Festival u Sevilji, Tuscan Sun Festival u Firenzi, “Armonie Sotto La Rocca” u Italiji, Moskovska jesen itd. Sudjeluje u UNESCO-vim glazbenim projektima za mir. Surađuje s nekoliko TV postaja te je snimila više DVD-a.

2009. godine imala čast biti predstavljena Kraljici Paoli od Belgije i svirati za kraljevsku obitelj u Bruxellesu. Iste godine bila je pozvana izvesti recital kraljevskoj obitelji Španjolske u Madridu.