oskar  Erich Oskar Huetter studirao je u klasi Hildgunda Poscha na Glazbenom sveučilištu u Grazu i kod Reinharda Latzka na Glazbenoj akademiji u Baselu, gdje je 1999. primio diplomu solista i učitelja (obje s najvećim pohvalama).
Podržan stipendijom Austrijskog ministarstva vanjskih poslova, nastavio je zatim studirati s iznimnim čelistima Janosom Starkerom i Ralphom Kirshbaumom na Royal Northern College of Music u Manchesteru a daljnji umjetnički poticaj stiče uz Mischu Maiskog na Academia Chigiana Siena.
Kao student primio je brojne nagrade na natjecanjima u Beču, Stresi, Düsseldorfu i Goriziji te nastupao kao solist s poznatim orkestrima kao (Basler Symphoniker, Radio Symphonie Orchester Basel, Stuttgarter Kammerorchester, Collegium Pro Musica Genova i dr.
Kao aktivan solist i komorni glazbenik Erich Oskar Huetter bio je na velikim turnejama diljem Europe svirajući u koncertnim dvoranama u Beču, Pragu, Parizu, Varšavi, Zagrebu, Torinu, Lyonu, Londonu, Baselu, Cataniji, Cipru), Sjevernoj Americi (Washington, Baltimore, Indianapolis, Richmond), Kanadi (Montreal, Ottawa, Toronto) i Palestini (Ramallah, Jeruzalem) gdje je čest gost na međunarodnim festivalima (npr. Le Vie del Barocco, Glazbeni festival Emilia Romagna (Italija), Bachov festival Lecce (Italija), Glazbeni festival Campobasso (Italija), Styriarte (Austrija), Spirit and Place Indiana (SAD)). Redovno održava majstorske tečajeve na različitim američkim sveučilištima (npr. Sveučilište Indiana, Sveučilište Butler, Sveučilište DePauw), kao i na Međunarodnoj ljetnoj akademiji Stift Rein.
Erich Oskar Huetter član je Trija Eusebius i Arcus Ansambla Beč, ansambla sa snažnim naglaskom na suvremenoj glazbi. Isto tako surađuje sa Stefanom Heckelom, Horst-Michaelom Schafferom te redovito održava solističke recitale uz uglednog pijanistu Paula Gulda.
Brojni nastupi na radiju i televiziji kao i snimke na nosačima zvuka učinili su ga poznatim široj publici. Njegovu posljednju snimku, „Diez Cuerdas“ („Deset žica“) nedavno je nagradilo Međunarodno glazbeno natjecanje u Beču.
U siječnju 2004., Erich Oskar Huetter prihvatio je poziv slavnog dirigenta Daniela Barenboima da predaje klasi čelista koja je dio njegovog projekta mirotvorne glazbe u Ramalli, Palestina. Cilj tog projekta je osnovati Orkestar palestinske mladeži.
„On je nepogrešivo dokazao da spada među velike čeliste današnjice. Njegova svijetla budućnost je već ovdje!“

Washington’s Original Arts-News Magazine, USA

   Tanja Schmidt svoja je prva plesna iskustva stekla već sa šest godina u rodnom Grazu. Klasičnu plesnu obuku završila je pri Opernoj kući Graz pod vodstvom Diane Ungureanu, gdje je sudjelovala na različitim brojnim produkcijama. S vremenom proširuje svoj plesni izričaj i na područje suvremenog plesa. Uspješno djeluje kao slobodna umjetnica i plesni pedagog u Grazu, Beču, Johannesburgu i Cape Townu/Južna Afrika. U posljednje vrijeme održala je niz vrlo zanimljivih solističkih nastupa uz pratnju violončela pod nazivom „Duša violončela" na glazbu iz suita J.S.Bacha i priredila koreografiju na dječju priču pod nazivom „Plava ptica". Između ostalog, redovito nastupa na Međunarodnom festivalu Mozart u Johannesburgu kao i na Festivalu komorne glazbe Štajerske i na Inter – Faith ComUnity Spirit Graz .Cilj ovog novog pristupa plesu je pružiti jedinstven doživljaj preobrazbom tijela, kao iznimno vrijednog alata u stvaraju neizmjerne palete pokreta i osjećaja na proživljenu glazbu.