Mira Vlahovi   Mira Vlahović - diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi istaknutog pedagoga, koncertnog pjevača i skladatelja Ive Lhotke-Kalinskog. Usavršavala se na majstorskom tečaju proslavljene primadone Srebrenke-Sene Jurinac u Grazu. Debitirala je 1980. godine u HNK zahtjevnom ulogom Kraljice noći u Mozartovoj Čarobnoj fruli. Tijekom školovanja osvojila je niz nagrada i priznanja na republičkim i saveznim natjecanjima bivše države. Između ostalog pripada joj prva nagrada na 9. natjecanju muzičkih akademija u disciplini solo pjevanja.
  Od 1987. do 1991. godine Mira Vlahović bila je prvakinja Opere HNK u Splitu, a 1991. prelazi u Zagrebački HNK. Do sada ostvarila je niz uloga opernog i operetnog faha (Mozartovu Kraljcu noći i Konstancu, Offenbachovu Olimpiju, Verdijevu Violettu i Gildu, Donizzetijevu Luciju i Norinu, Rossinijevu Rosinu, Leharovu Hannu i mnoge druge), a usporedno je njegovala Lied i sakralnu glazbu. Umjetnica često snima za radio i televiziju, a objavila je i dva CD-a. Surađuje sa poznatim hrvatskim i stranim dirigentima - Miroslavom Belamarićem, Nikšom Barezom, Vjekoslavom Šutejom, Pavlom Dešpaljem, Vladimirom Kranjčevićem, Oscarom Danonom, Christophom Campestrinijem i drugima, te redateljima-Wolfgangom Kerstenom, Petrom Lehmannom, Georgijem Parom, Nenadom Turkaljem i drugima. Završila je i glumačku školu Off Theatra Bagatella i surađivala sa poznatim filmskim redateljima kao što su Anton Vrdoljak, Bruno Gamulin, Petar Krelja, Vinko Brešan, Branko Ivanda i drugi.
Sopranistica Mira Vlahović prisutna je na mnogim područjima hrvatskog glazbenog života, nastupajući s najrenomiranijim orkestrima među kojima se istiću Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT, Dubrovački simfonijski orkestar, te kazališni orkestri u Osijeku i Rijeci. Nastupa na svim važnim hrvatskim festivalima: Varaždinskim baroknim večerima, Dubrovačkim ljetnim igrama, Splitskom ljetnom festivalu, Muzičkom biennalu Zagreb, Krčkom ljetu, Zagrebačkom ljetu, Osorskim glazbenim večerima i drugim festivalima.
Gostovala je diljem Hrvatske, u Sloveniji, BiH, Makedoniji, Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj i SAD-u.