Alejandro Cordova  Jedinstveni stil Alejandra Córdove bazira se na tehničkoj kontroli, darovitosti, ravnoteži, mirnoći, virtuoznosti, muzikalnosti i željom za znanjem te na senzibilitetu i iskustvu koje je stekao kao izvođač klasične glazbe na međunarodnoj sceni. Jedan je od najvažnijih mladih meksičkih predstavnika klasične gitare na državnom i međunarodnom nivou.
Rođen u Córdobi (Meksiko) 1986. godine, započinje studij gitare kao učenik profesora Jesusa Peñe te nastavlja studij gitare na fakultetu "Facultad de Musica de la Universidad Veracruzana", pod vodstvom priznatih profesora poput Consuelo Bolio, Massima Gatte i Alfreda Sancheza.
Usavršava se u međuvremenu u Pordenoneu, na Akademiji za gitaru "Francisco Tarrega" pod vodstvom profesora Paola Pegorara. Magistrirao je na konzervatoriju "Jacopo Tomadini" u Udinama, pod vodstvom profesora Stefana Viole.
Od brojnih koncerata orkestra ističu se oni na "St. Petersburg Palace" festivalu, u kazalištu-muzeju "Hermitage" u Sankt Petersburgu, u Bijelom Salonu državnog muzeja u Petergofu i onaj u novgorodskom kazalištu.
Njegov je talent prepoznat od strane brojnih glazbenih kritičara a održao je brojne solističke koncerte u Europi, Sjedinjenim Američkim Državama i Centralnoj Americi.
Realizirao je tri nosača zvuka, od kojih je prvi snimljen u Londonu s Johnom Taylorom, drugi u Sevilji s diskografskom kućom "Contrastes records" i treći u realizaciji diskografske kuće "Naxos".