Chaos stringOsnovan 2019. godine na principima kaosa u umjetnosti, znanosti i filozofiji, Gudački kvartet Chaos kombinira visoko profinjenu kulturu ansambla i vatrenu vitalnost sa strašću za istraživanjem eksperimentalnih i improvizacijskih pristupa. Sa svojim afinitetom prema prihvaćanju nepredvidljivosti i preuzimanja rizika, članovi ansambla unose jedinstvenu dinamičnost i živost u svoje sviranje s cijelim svemirom zvukova.
Nedavno odabran za BBC Radio 3 New Generation Artist 2023-2025, Chaos String Quartet brzo se etablira na međunarodnoj glazbenoj sceni. Kvartet je nagrađen na najprestižnijim međunarodnim natjecanjima, kao što su ARD (2022.), Bordeaux (2022.), Haydn (2023.) i Bad Tölz (2023.). Dodatni uspjesi uključuju osvajanje 2. nagrade na Budimpeštanskom svjetskom natjecanju Bartók 2021. i Premio V. E. Rimbotti u Italiji.
Gudački kvartet Chaos pozvan je na glazbene festivale kao što su Schwetzingen SWR Festival, Schwarzwald Musikfestival, Mozartfest Würzburg, Les Musicales de Normandie, Festival u Davosu, Festival Ravenna, Festival del Quartetto Firenze, Lockenhaus, Gent Festival van Vlaanderen, Festival Academy Budapest i Heidelberger Streichquartettfest, između ostalih. Godine 2023. ansambl je debitirao na Musikvereinu u Beču i Elbphilharmonie Hamburgu.
Pod mentorstvom prof. Johannesa Meissla u Beču kroz program ECMAster, kvartet je dodatno završio poslijediplomski tečaj na Scuola di Musica di Fiesole s Cuarteto Casals. Ansambl je dobio dodatne važne glazbene impulse umjetnika kao što su Eberhard Feltz, Patrick Jüdt, Rainer Schmidt, Hatto Beyerle, András Keller i Oliver Wille.
Skupina je surađivala s umjetnicima kao što su Nicolas Baldeyrou, Alexander Ullman, Giampaolo Bandini, Avri Levitan, Hyung-ki Joo i Christoph Zimper. Osim toga, Kvartet je imao priliku raditi sa skladateljem Helmutom Lachenmannom na njegovom drugom kvartetu, "Reigen seliger Geister".
Kvartet je član Komornog glazbenog društva "Le Dimore del Quartetto" i odabran je za promotivni program "Novi austrijski zvuk glazbe".
Bas Jongen svira violončelo Hendricka Jacobsa (Amsterdam, 1696.), koje mu je ljubazno posudila Nizozemska zaklada za glazbene instrumente (NMF).