cadenzaGudački kvartet „Cadenza Zagreb“ osnovao je Krešimir Marmilić 1995. godine. Nastupajući na brojnim koncertima i ljetnim festivalima u Hrvatskoj, „Cadenza“ se potvrdila kao kvartet s kvalitetnim i zanimljivim programima iznimne prilagodbe.
„Izvrsna glazba i zadovoljna publika“, „Suptilan program raritetnog programa“, „Profinjenost muziciranja“, „Dopadljivost kvarteta Cadenza u dvorani Piatti“, „Nastupio je gudački kvartet “Cadenza” koji je impresionirao vrhunskom interpretacijom djela klasične komorne glazbe“, „Ozbiljan pristup ležernim temama“, neki su od naslova kritika i osvrta s koncerata Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb.
Svojom sposobnošću i univerzalnošću prilagodbe, kvartet njeguje programe i za druge komorne sastave, trio, kvintet ili sekstet. Također, Gudački kvartet Cadenza Zagreb surađuje s mnogim istaknutim glazbenicima i ansamblima a na svojim koncertima pruža priliku predstavljanja i mladim glazbenicima i pjevačkim zborovima.
Nakon godina nastupanja na prestižnim pozornicama u zemlji, kvartet bilježi i veliki inozemni uspjeh, na gostovanju u Belgiji, u Briselu 2013, ali i na gostovanju u Bergamu, u Italiji, 2016, u čuvenoj dvorani „Alfredo Piatti“. Gostovanjem na Kosovu 2014. te 2015. u Albaniji, Cadenza nastavlja niz koncerata pod naslovom „Glazbene iskrice“, na kojima predstavlja i djela hrvatskih skladatelja.
Repertoar Cadenze obuhvaća djela predklasike do suvremene glazbe. a kroz svoje programe revitalizira zaboravljene skladbe i praizvodi djela suvremenih hrvatskih skladatelja. Kod najmlađe publike, vrlo su popularni edukacijski koncerti kvarteta pod nazivom „Glazbom kroz Europu“, „Klasika za mlade“ i „Glazbena iskrica“.
Od 2007. do 2014. godine, „Cadenza“ je vrlo uspješno održavala cikluse koncerata u Maloj dvorani V. Lisinskog u Zagrebu. Danas je kvartet sve više orijentiran na gostovanja izvan Zagreba, a sve veći broj održanih koncerata potvrđuje njegovu vrijednost djelovanja. Izdavačka kuća Nota Bene d.o.o. uz potporu Ministarstva kulture RH im je objavila dva nosača zvuka s djelima hrvatskih skladatelja.